Пациент с питбул нападна лекари

0
В момента полицията издирва психично болния мъж
В момента полицията издирва психично болния мъж Видео: БНТ

През есента зачестяват случаите на депресии при психично болните.

Това се потвърждава от днешния случай, при който пациент, който водел на каишка куче питбул изплаши лекари и пациенти в Центъра за психично здраве в Пловдив. В момента полицията го издирва, предава БНТ.

Днешният инцидент беше доста опасен, призна пред екипа ни началникът на приемно-диагностичния блок доктор Теодора Арабаджиева, която е успяла да изведе мъжа извън сградата.

Д-р Теодора Арабаджиева-началник на приемно-диагностичен блок към Центъра за психично здраве в Пловдив:

"На територията на поликлиниката влезе пациент явно с психични проблеми, който беше изключително агресивен, както вербално, така и физически. Водеше със себе си куче питбул, доста голямо кучето, доста страшно. Този човек нахлу във всички кабинети, удари част от персонала, явно човека беше с психични проблеми. Удари ме с глава, с неговата глава удари моята глава. Търсеше някакъв доктор, така или иначе този доктор не работи в диспансера, крещеше и казваше, че ще убие този доктор, ако го намери. Такъв доктор не познаваме в Пловдив."

Жената на гишето за информация също е станала свидетел на инцидента.

Пенка Пелтекова: "Той крещеше по коридора, тропаше по вратите, търсеше някой, нападна колегите тука пред вратата."

Подобни инциденти се случват рядко, въпреки че от началото на годината през диагностично консултативния блок на Центъра за психично здраве в Пловдив са преминали над 34 000 пациенти. Обикновено повечето от тях проявяват вербална агресия, но има и случаи на физическа като днешната. Ако станете свидетел на такъв вид агресия, трябва да реагирате спокойно, да не показвате, че се страхувате от човека, и да не заставете в ъгъл, тъй като има вероятност буйстващият да ви затисне и нарани.

Източник: БНТ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари