Пациент с COVID-19: Господа управляващи, наемете санитари!

4

"Има милиони за ковид, а Здравната система издъхва. Казвам го от тази позиция, в която съм от повече от седмица насам - прикован на легло с кислородна маска.

Днес /21 ноември - бел. ред./ празнувам 50-ия си юбилей в Токуда и съм благодарен за много неща дори неподвижен. Не съм си представял такъв купон .

Но темата не е лична и смятам, че можем да накараме системата да работи по-добре.

1. Лекарите са спасители, ангели, герои. Опаковани, търпеливи, изключителни. Духовни воини и непостижим пример.

2. Сестрите са спасители, ангели, неуморим герои, всичко, което мога да кажа за лекарите. Аз бях спасен от Цвети - сестра чудо. Прекрасна. Дължа живота си на нея.

3. Санитарите са герои - те най-юркани, измъчени, уморени. Най-черната работа.

4. Не са достатъчно в ковид отделенията. Господа управляващи, казвам го като лежащ на това легло, не като финансист, стратег, болничен мениджър - намалете работното време, увеличете заплатите, докарайте медицински лица от по-малко засегнатите зони, без да обезкървявате системата. Дайте не 1000 +, дайте 2000 +. И това е малко. А нали има милиони за ковид?

5. Кога за последно сте уринирали в уринатор, г-да управляващи? Ще го разпознаете на снимката с жълтата течност. Е, аз го правя всеки ден с адска мъка, но съм благодарен.

Само че трябва да се моля да бъде изхвърлен. Някои сестри го правят с удоволствие, но други се сърдят, защото нямат време, а на два етажа има по половин санитар.

Платете на санитари по-добре, за да уринирам с достойнство, макар и с агония. Наемете санитари.

6. А кога сте ходили по голяма нужда в такъв стол? Нашият е черен. Този е по каталог. Купете за всяка стая по един с милионите, господа управляващи. Аз го ползвам с благодарност, защото не мога да се отделя от маската си, а и нямам сили за повече от крачка от леглото.

Само че на сестрите не им е това работата - нито да го носят, нито да го почистват. А санитарите са половин санитар на етаж.

Имаме право да серем (без извинение) с достойнство. А нали има милиони за ковид?

7. Няма да говоря за това, че имам нужда от разговор, въпроси, отговори за това какво е състоянието ми с лекар поне на няколко дни веднъж. Това става с пари, платете на лекарите тези 10 мин. допълнително. Платете достойно.

Пиша с благодарност към българските медици. Те са на моя страна и аз на тяхна.

Не мисля, че политиците си дават сметка какво се случва в системата обаче.

Споделете, ако смятате, че можем да ги раздвижим да се понапънат, да свършат работата си.

Аз гледам от моята гледна точка. Тя е първична, на оцеляващ. Не пожелавам на никого да е в нея. Но рано или късно повече хора ще се окажат там."

Иван Мирчев Николов

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари