Първият сняг в България ще завали до седмица

0
Топлите дни са към своя край
Топлите дни са към своя край

Топлите дни са към своя край.

До седмица се очаква първата снежна покривка над страната ни, твърдят синоптиците. Следващата седмица времето ще бъде динамично над цяла Южна Европа. 

През уикенда по нашите ширини ще навлезе хладен въздух от север, предизвикан от антициклон над Централна Европа. Дневните температури ще паднат до 13-16 градуса, а в Западна и Южна България ще се изсипят първите по-сериозни есенни дъждове.

Първият сняг се очаква до средата на следващата седмица. В по-високите части на планините (над 1500 метра) температурите ще паднат драстично в понеделник и вторник и се очакват валежи от сняг с покривка до няколко сантиметра в Рила, Пирин, Западни Родопи и Централна Стара планина.

В края на следващата седмица предстои силен приток на студен арктически въздух от север. В Западна Европа температурите ще паднат около и под нулата. В планините се очаква отново снеговалеж, като покривката може да достигне 6-7 сантиметра. Валежи от сняг се очакват по цялата ни западна граница със Сърбия, съобщава Нова тв. 

Още днес ще има превалявания в Югоизточна България, които ще се движат на северозапад в рамките на деня. В западната половина ще остане сухо, но облачно време. Температурите днес ще бъдат до 23 градуса в най-южните райони. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари