Първа жертва на потопа!

0
Мъж е загинал, докато е изпомпвал вода от мазето си
Мъж е загинал, докато е изпомпвал вода от мазето си Видео: NOVA

Първа жертва на наводненията от последните дни в България.

Мъж в град Роман е загинал, докато е изпомпвал вода от мазето си. Вероятно го е ударил ток, съобщи Нова телевизия.

В Роман е в сила частично бедствено положение, вече започна изпомпването на водата от имотите на хората. След спада на нивото на река Малък Искър, водите й, които бяга залели улици в Роман, се отдръпнаха в речното корито. Това направи възможно отводняването с помпи на залетите имоти. 4 екипи на ПБЗН отводняват приземните етажи, мазетата и дворовете на засегнатите близо 100 къщи и няколко жилищни блока. Наводнени са и електропреносни съоръжения, затова все още някои абонати в Роман нямат ток.

От ЧЕЗ съобщиха, че електрозахранването ще бъде възстановено следобед. Изключени са и помпените станции на ВиК по поречието на река Малък Искър, където в 3 села ще осигуряват водоноски.

В Етрополе също е в сила бедствено положение, след като и там река Малък Искър наводни десетки къщи и улици. За днес метеоролозите обявиха жълт код за силен вятър за 14 области в Западна и Централна България. За седем е сила предупреждение за валежи. Това са Русе, Търговище, Шумен, Разград, Силистра, Плевен и Ловеч, предаде БНР.

В София четири екипа на дирекция "Аварийна помощ и превенция" извършват обходи и са в готовност да реагират на сигнали. Продължава и контролираното изпускане на водни количества от общинските язовири "Мърчаево", "Мрамор" и "Суходол". Извършва се наблюдение на места от критичната инфраструктура. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари