Първа доставка с дрон в Русе

0
Максималната скорост, която развива летящото устройство е 100 километра в час
Максималната скорост, която развива летящото устройство е 100 километра в час Видео: БНТ

Демонстрацията е част от авангардна разработка на Русенския университет в областта на алтернативния транспорт. Специлисти изчислиха, че ако новата технология се наложи в Пощите, веднага ще се облекчи трафикът в големите градове.

Безпилотният апарат достави на ректора на университета декларация от деца до лидерите на ООН, в която се настоява за по-голяма сигурност по пътищата. А една от алтернативите за намаляването на катастрофите и задръстванията е използването на дронове за доставка на куриерски пратки.

Максималната скорост, която развива летящото устройство е 100 километра в час. За 5 минути може да достигне до адреса, дори и в трудно достъпен район.

Иван Белоев – катедра “Транспорт” към Русенския университет: Той работи на батерии. Полезният му полет е 25 минути. Единствено, което ограничава пробега му е живота на батерията. Ако се добави по-голяма батерия, с повече клетки и увеличем времето на пробег – по този начин увеличаваме скоростта и пробега на самия безпилотен апарат.

В момента екип от катедра “Транспорт” работи по усъвършенстването на технологията. Очакванията са дронът да доставя и животоспасяващи лекарства.

Източник: БНТ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари