Парламентът събра кворум от втория опит

0
Първоначално в залата се регистрираха само 116 души
Първоначално в залата се регистрираха само 116 души Снимка: Анелия Николова / Дневник / Архив

Парламентът започна работа от втория опит за събиране на кворум.

Първоначално в залата се регистрираха само 116 души, а за да има кворум, те трябва да бъдат 121. След 15 минути почивка обаче успяха да се съберат 135 души.

В програмата за днес са промени в Закона за лекарствените продукти в хуманната медицина на второ четене.

Беше предвидено разглеждане и на промени в Закона за местното самоуправление и местната администрация на първо четене, но отпадна по предложение на ДПС, подкрепено и от ГЕРБ.

Рамадан Аталай от ДПС поиска отлагане с мотива, че предложенията в законопроекта са неприемливи не само за опозицията, но и за цялата общественост.

Данаил Кирилов от ГЕРБ заяви, че законопроектът е подкрепен от всички общини и предложи той да бъде обсъден в зала, за да се чуят аргументите, пък ако от ДПС искат, отново могат да предложат отлагането му.

Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов също заяви, че законопроектът има широка подкрепа и по никакъв начин няма да създаде усещане за репресивни механизми. Той обаче предложи точката да не бъде обсъждана днес.

В парламентарния контрол от 11 часа ще участват вицепремиерът Красимир Каракачанов и министърът на здравеопазването Кирил Ананиев.

Източник: БТА
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари