Папа Франциск призова младите да включат молитвата в „чатовете” си

0
Светият отец говори на езика на технологичното младо поколение в богослужение, обръщайки се към 2,5 милиона души
Светият отец говори на езика на технологичното младо поколение в богослужение, обръщайки се към 2,5 милиона души Снимка: AFP

Папа Франциск призова младежите от цял свят да включат молитвата във всекидневните си "чатове" и да превърнат евангелизма в свой "навигатор" в живота, предаде Франс прес, цитирани от Бтв.

Светият отец говори на езика на технологичното младо поколение в богослужение, обръщайки се към 2,5 милиона души, събрали се в Бжеги край Краков на заключителната служба на Световните дни на католическата младеж.

Паметта за Бог, каза папата, "не е твърд диск, който записва всички наши данни, а нежно и съчувстващо сърце, което с радост изтрива окончателно всички наши лоши следи".

Проповядвайки надежда, папа Франциск призова младежите да отхвърлят "тъгата", вируса, който засяга и блокира всичко, който затваря всяка врата, който възпрепятства възобновяването на живота, новото начало.

Светият отец предложи също на аудиторията си да се откаже от преследването на успеха на всяка цена и от егоистичните мисли за собственото удобство.

За втори пореден ден огромно множество се събра да изслуша папата, чието петдневно посещение в Южна Полша бе първото в Източна Европа.

Източник: Бтв
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Приемате ли тази жена за Ваша законна съпруга?!?!
- Приемам!
Отчето погледнал към младоженката и рекъл: - Момче, пак те питам..

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари