Отвориха пътя Симитли - Гоце Делчев

0
Протестът по второкласния път приключи
Протестът по второкласния път приключи

Приключи протестът на второкласен път 19 Симитли – Гоце Делчев при Разлог, предаде Радио „Фокус“ – Пирин.

По-рано движението на пътя бе блокирано за кратко от над 40 протестиращи граждани, които по-късно започнаха поетапно пропускане на групи от по 20 автомобила. Към момента обстановката на място е сравнително спокойна, полицейското присъствие е засилено.

Припомняме, че около 12:00 часа над 40 души от общините Банско и Разлог се събраха на пътя СимитлиГоце Делчев на протест срещу високите цени на горивата, повишението цената на водата в област Благоевград и цялостната социална обстановка в България.

Много от недоволните развяваха български знамена, почти всички носеха и плакати с различни лозунги, звучаха патриотични песни.

Сред посланията бяха: „Искаме да живеем в България“; „ Не на увеличението на водата“; „Този път последствия ще има за вас“. Непосредствено преди блокадата на пътя, протестиращите срещнаха съпротива от полицаите, но я преодоляха изключително бързо. Абсолютно всички протестиращи скандираха „Оставка“ и „Победа“.

Недоволните граждани подчертаха, че протестът не е политически. Сред присъстващите имаше и представители на майките на деца с увреждания.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари