Отпада срокът за подаване на заявление по схемата „60/40“

0
Досега крайният срок за заявления от компаниите бе 21 април
Досега крайният срок за заявления от компаниите бе 21 април Снимка: БНР

Отпада крайният срок за фирмите в България да кандидатстват по мярката „60/40“, по която държавата ще изплаща 60% от осигурителния доход (брутната заплата) на работниците от засегнатите от коронавируса компании, както и осигуровките за тези 60%.

Това става ясно от съобщение на Агенцията по заетостта. 

Досега компаниите, искащи помощ от държавата по въпросната схема, можеха да кандидатстват за одобрение до 21 април 2020 г. Приемът на заявления обаче вече ще е без определен краен срок. Промяната е направена, за да се даде възможност на повече представители на бизнеса да се възползват от схемата „60/40“ при новите условия, според които от бюджета ще се изплащат и част от осигуровките на служителите.

Въпросните заявления и документи за изплащане на компенсации по мярката „60/40“ могат да се подават от компаниите към Дирекция „Бюро по труда“, обслужваща територията по мястото на работа на работниците и служителите, независимо от начина на подаването.

Препоръчително е документите да се подават по електронен път чрез Системата за сигурно електронно връчване (ССЕВ), подписани с квалифициран електронен подпис (КЕП). Документите могат да се подават и чрез лицензиран пощенски оператор. Само при невъзможност за ползване на тези два начина представител на дадена компания има право да посети определено бюро по труда.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари