Отнемат българското гражданство на двама души

0
Причината е, че двамата бизнесмени не поддържат инвестициите, срещу които са взели българските си паспорти
Причината е, че двамата бизнесмени не поддържат инвестициите, срещу които са взели българските си паспорти Снимка: БГНЕС

Според прокуратурата те не поддържат инвестициите, срещу които са взели българските си паспорти.

Главният прокурор поиска да бъде отнето българското гражданство на двама души – египтянин и пакистанец. Причината е, че двамата бизнесмени не поддържат инвестициите, срещу които са взели българските си паспорти.

За всеки от тях главният прокурор е сезирал министъра на правосъдието, който може да отправи предложение до президента за издаване на указ за отмяна на натурализацията.

Предложенията касаят Магди Мохеб Камил Кассабгуи от Египет и Мустафа Мухаммад Хюсеин Хемани от Пакистан.

Магди Мохеб Камил Кассабгуи е роден в Кайро. Придобил е българско гражданство с указ от 2018 г.. Според прокуратурата обаче е укрил факти, които нямаше да му позволят да вземе българско гражданство. Освен това неподдържа инвестицията, станала основание да го получи, поне в минималния законов срок от две години.

Мустафа Мухаммад Хюсеин Хемани е роден в Карачи. Придобил е българско гражданство също през 2018 г. Но и той е укрил факти, които нямаше да му позволят да го получи. И той неподдържа инвестицията, станала основание за българско гражданство, поне в минималния законов срок от две години.

През юни главният прокурор отправи предложения до министъра на правосъдието за отмяна на натурализацията на четири лица - Сергей Олегович Дружинин, Каир Закирович Рахимов, Владислав Леонидович Левицкий и Галина Олеговна Улютина.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари