Отличие за Областна администрация Русе

1

Областният управител на област Русе г-н Галин Григоров участва на тържествена церемония, на която бяха наградени администрациите, показали най-високи резултати като учещи организации през настоящата година.

Инициативата е базирана на проведено изследване от Института по публична администрация, който е водеща институция за обучение на служители в държавната администрация и е структура към Министерския съвет на Република България.

В рейтинга на учещите администрации за 2018 г. Областна администрация Русе се класира на второ място сред участвалите областни управи и на трето място сред общо включилите се 49 централни и териториални администрации.

Постигнатият общ резултат на Областната управа е 86 точки, което е с повече от 10 точки над средното равнище спрямо международния стандарт за самооценка чрез въпросника „Учаща ли е Вашата организация?“. Единствената областна администрация, която е пред Русе е Ямбол, като разликата е само от 1 точка. По показателя „процеси на учене“ Областна администрация Русе заема първо място сред областните управи, а относно лидерския стил, който стимулира учението Областната управа в Русе достига до 89 точки.

Наградата, плакет за постигнатите високи резултати, получи лично областният управител Галин Григоров. Той изказа признателност за високото отличие и изрази надежда, че Областна администрация Русе ще продължи да оправдава очакванията на жителите на региона и ще се развива в съответствие с европейските и световни тенденции, което ще допринесе за утвърждаването на администрацията като модерна и водена от желанието за непрекъснато усъвършенстване в полза на гражданите.

Победителят в класацията на Института по публична администрация е Областна дирекция „Земеделие“ Бургас.

Събитието се проведе на 10 декември 2018 г. в Зала „Хармония“ в Центъра за образование, наука и култура Project Lab в гр. София.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари