Открит урок на тема „Повече от пари”

0
Седмокласници учат петокласници на финансова грамотност в ПМГ „Баба Тонка” – Русе
Седмокласници учат петокласници на финансова грамотност в ПМГ „Баба Тонка” – Русе

Открит урок на тема „Повече от пари” ще се проведе на 17 ноември 2016 година в ПМГ „Баба Тонка” - Русе.

В него, като обучаеми, ще се включат петокласниците, а седмокласниците от училището ще бъдат лектори и водещи на урока. Това е една от инициативите, с които Природо-математическата гимназия в Русе ще отбележи за пета година Световната седмица по предприемачеството от 14 до 20 ноември. 

Организатори на събитието са преподавателите по информатика и информационни технологии Нели Тихомирова и Галина Бобева и Жасмина Щерева – преподавател по икономика в ОУ „Иван Вазов”. Като ментор на учениците по време на занятието ще се включи представител на УниКредит Булбанк, регистрирал се като доброволец в Световната седмица по предприемачество.

Урокът ще продължи един учебен час и ще е част от програмата "Това е моят бизнес!" на Джуниър Ачийвмънт България и новата програма с акцент върху финансовата грамотност – „Много повече от пари“ за ученици в прогимназиален етап. Основната цел на инициативата е младежите да придобият предприемачески знания и практически умения, които да използват адекватно и ефективно в  ежедневието си. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари