Откриха първия магазин без продавач

0

Съвременните супер – и хипер-маркети е напълно възможно да се нарекат магазини на самообслужване.

Но шведската компания Wheelys, специализирана в иновациите, отиде по този въпрос още по-далеч: тя създаде магазин, в който купувачът няма да намери нито един човек от персонала,

Първоначално, в рамките на предварителните тестове, този магазин е работил в малък шведски град, а след това е бил открит и в Шанхай — като пример за функционирането на концепцията в градските райони. Магазинът е получил името Wheely247 — означава, че магазинът работи 24 часа в денонощието и 7 дни в седмицата.

Как се пазарува от Wheely247?

Доста просто: за начало купувачът трябва да инсталира на смартфона си специално приложение, което му дава достъп до магазина. След това стоката, която клиентът иска да си купи се сканира с помощта на баркод, а вече на изхода приложението тегли нужните средства от сметката на купувача. Няма да се изненадаме и ако в този магазин бъдат добавени и умните кошници на Panasonic, които смятат стойността на покупките и ги сгъват в пакет.

В същото врем, опитите за кражби от Wheely247 ще са безуспешни — цялото помещение е във видеокамери.

Към момента на писане на статията, Wheely247 работи в бета-режим на тестване (за да го посетите трябва да подадете молбата в специален сайт — това се прави с цел да се избегнат набезите от зяпачи) . Ако схемата се окаже успешна, Wheely възнамерява да продава лиценза за използване на тази технология на другите магазини.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари