Откриха наркотици в два автомобила с русенска регистрация

1
В единият е имало метафетамини и амфетамини
В единият е имало метафетамини и амфетамини Снимка: Дарик

Разследване за притежание на наркотици е започнато в Първо РУ Русе.

На 26 април около 21:15 ч. в гр. Русе, на бул. "Генерал Скобелев", служители на Първо РУ са извършили проверка на лек автомобил "Мини Купър" с русенска регистрация, с водач 26-годишен мъж. В хода на полицейските действия младият мъж е предал на униформените полиетиленово пликче, съдържащо бледожълто кристално вещество, което е дало реакция за метамфетамин, както и един брой полиентиленово пликче, съдържащо бяла бучка с неправилен размер, реагираща на амфетамин. Случаят е документиран от служителите на реда, като е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 354 а, ал. 3, т. 1 от НК.

Още един случай за притежание на наркотици разследват в Първо РУ.

На 28 април около 02:30 ч. на ул. "Борисова" в Русе полицаи от Първо РУ са спрели за проверка лек автомобил "Фиат" с русенска регистрация, с 29-годишен водач. При проверката униформените са открили в джоб на предната лява врата 9 полиетиленови топчета с неправилна форма, съдържащи кристалообразно вещество и 4 други полиетиленови топчета с неправилна форма, съдържащи суха зелена тревна маса. Полеви наркотест на тревата е реагирал на марихуана. Извикан е бил за съдействие и екип на сектор "Пътна полиция", на който водачът е отказал да му бъде извършена проба за алкохол и наркотични вещества.

Извършен е оглед на място от дежурна оперативна група и по случая е започнато досъдебно производство за престъпление по чл. 354а от НК.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари