Откриха албански политик мъртъв в канал в Холандия

1
Фестим Лато се беше самопровъзгласил за президент на Чамерия, непризната от никого република на границата на Албания и Гърция
Фестим Лато се беше самопровъзгласил за президент на Чамерия, непризната от никого република на границата на Албания и Гърция Снимка: Politie.nl

Фестим Лато, живеещ в Аферден, село в нидерландската провинция Гелдерланд, е намерен мъртъв в канала Амстердам-Рейн, информира холандския вестник Telegraaf, цитиран от белградското „Радио Б92“, предава Агенция Фокус.

Според медията той разполагал със собствена частна армия. Различни холандски власти са били наясно с това, но не са се намесвали, пише Telegraaf въз основа на източници и собствени изследвания.

Лато се беше самопровъзгласил за президент на Чамерия, непризната от никого република на границата на Албания и Гърция.

Той живеел във ферма в Аферден, превърната в казарма със силите на бъдещата армия на Чамерия, базирана там. Според неназован източник на вестник на Telegraaf „въоръжените сили“ на Чамерия са били обучени от войници от Косово.

Лато се чува да казва на видео: "Това е армията, която изграждам".

Според медии, базирани в Прищина и цитирани от белградското радио Лато е бил близък с бившия косовски премиер Рамуш Харадинай.

Източник: Агенция "Фокус"
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари