От Русе стартира международна велоекспедиция

0
Шуменският велоентусиаст Венцислав Илиев и варненецът Пламен Андонов тръгват на пътешествие с колелата си на 7 май от Русе
Шуменският велоентусиаст Венцислав Илиев и варненецът Пламен Андонов тръгват на пътешествие с колелата си на 7 май от Русе Снимка: ТОП НОВИНИ

Шуменският велоентусиаст Венцислав Илиев и варненецът Пламен Андонов тръгват на пътешествие с колелата си на 7 май от Русе.

"Избрал съм крайдунавския град, защото той е част от Европейски велосипеден маршрут – Евровело 6", каза шуменецът на нарочна пресконференция по повода в своя град. Той потегля в 9 часа от Парка на младежта.

Колоездачът е обяснил, че маршрутът е изграден из цяла Европа, липсва обаче в Румъния и България. "Искам този маршрут да се изгради и в България", категоричен е Венци, пише ТОП НОВИНИ.

Той и варненецът ще минат през Сърбия, Унгария, през Франция до брега на Атлантика. Оттам ще се спуснат към Испания през Португалия.

В испанския град Тарифе ще се срещнат с друга група от България, с която ще карат в Мароко.

"Определено най-трудно ще бъде пътешествието именно в африканската страна. Там ме чакат изкачвания от по 2000 метра и пясък. Пътуването там ще е най-интересно и заради различната култура", е коментирал още младежът.

След като посетят Рабат, Казабланка, Маракеш и Атласките планини, колоездачите ще се върнат през страната и ще акостират обратно в Европа с ферибот.

От Испания ще се насочат към Нормандия и оттам – към Скандинавието.

Общо се предвижда маршрутът да бъде с дължина 25 000 км. Венци е заявил, че за изминаването му ще са нужни 6 или 7 месеца.

Той и спътникът му ще спят на палатки под открито небе. Чрез приятели и вело-клуб "Илчов баир" са събрани и средства за пътуването.

Очаква се Венцислав Илиев да се завърне от пътешествието през октомври.

Източник: ТОП НОВИНИ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Приемате ли тази жена за Ваша законна съпруга?!?!
- Приемам!
Отчето погледнал към младоженката и рекъл: - Момче, пак те питам..

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари