От понеделник идва захлаждане

1
Температурите ще се понижат съществено
Температурите ще се понижат съществено

През нощта ще е предимно ясно. Утре ще бъде предимно слънчево, с развитие на купеста облачност в следобедните часове.

Ще духа слаб, в източните райони – до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат между 30° и 35°, в София около 30°.

Атмосферното налягане е малко по-високо от средното за август и ще остане без съществена промяна.

Над Черноморието ще е предимно слънчево, с умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са 29-32°. Температурата на морската вода е 25°-26°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще е предимно слънчево. В следобедните часове ще се развива купеста облачност, но валежи са малко вероятни. Вятърът ще отслабне до умерен, от североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 22°, на 2000 метра – около 15°.

През почивните дни времето ще бъде предимно слънчево, в следобедните часове в низините - горещо. Вятърът в Източна България ще се задържи от североизток, до умерен.

Привечер в неделя и през нощта срещу понеделник над западните райони ще се развива купеста облачност и на места там ще превали и прегърми. В западната част на Дунавската равнина вятърът ще се ориентира от северозапад, с него ще започне захлаждане.

В понеделник облачността над много райони ще бъде предимно значителна. Превалявания ще има на много места в страната, главно в източните райони и в Рило-Родопската област, ще са придружени и с гръмотевици. Температурите в Западна България ще се понижат съществено – на места ще бъдат около 20°, докато на изток все още ще достигат 28°-30°.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари