От КТ "Подкрепа" предлагат отпуск заради ваксиниране

1
Трудно ще изглеждат справедливи пенсиите, години ще ни трябват, смята Димитър Манолов
Трудно ще изглеждат справедливи пенсиите, години ще ни трябват, смята Димитър Манолов Видео: Bulgaria On Air

Димитър Манолов: Години ще трябват да са справедливи пенсиите

Служебното правителство прие актуализацията на бюджета. Пенсиите – счетоводни гимнастики или реални реформи?

За пенсиите и здравеопазването беше необходима реформа. На мен не ми се иска да съм на мястото на този служебен кабинет - да прави разходи по досега действащия план за бюджета. Ще трябва да избутаме до края на годината. Това заяви в "Денят ON AIR" президентът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов.

"Хубаво беше, че се направи увеличение на пенсиите. Има доста имотни пенсионери с минимална пенсия - затова тази разлика между минималната пенсия и административния праг на бедност трябва да се покрие от социални добавки, там където няма други доходи. Другите две формули дават по-високи резултати, но те са базирани само на размера на дохода, без значение от коя година. Няма никакъв проблем да бъдат приложени и другите две формули", обясни Манолов.

И припомни как е изглеждала картината с пенсиите преди 20 години.

рудно ще изглеждат справедливи пенсиите, години ще ни трябват. Преди време пенсиите се преизчисляваха 2 пъти годишно. Когато се започна за първи път работата по тази тема, пенсиите да станат отделно от бюджета, трябваше да се актуализират всяка година, но това не се състоя никога. Преди 20 години минималната пенсия беше 17 лв., средната - 30", коментира председателят на КТ "Подкрепа".

Пари за здравеопазване

"Там актуализацията беше направена заради средствата за личните лекари за ваксините и то е по-скоро механично увеличение. Те са принудени да се правят на магьосници и да измислят какви ли не дивотии, за да могат да си финансират дейностите в болницата, само, че разказът е друг - източване на средства, това са пълни глупости. Тези хора правят гимнастики. И в момента министърът на здравеопазването е участвал в правенето на този модел", категоричен е събеседникът на Ганиела Ангелова.

Манолов представи свое предложение за стимулиране на ваксинацията.

"Моята организация предложи отпуск заради ваксиниране. Доказа се, че хората имат неразположение след ваксинацията, дайте им един ден отпуск, както при кръводаряване", мотивира се той.

Планът за възстановяване и устойчивост

"Има неща които не харесвам. За "Напоителни системи" говорех само аз, сега говорят и други. Някой сгрешил ли е или не е е внесъл, трябва да се коригира това. Този план, който сега се поправя, се прави година и нещо. Започна се критика на критиката, няма как да има добър вариант, според всеки изглежда по различен начин. Много обаче се виждат едни ръчички, които се протягат и дърпат", смята Манолов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Женското "НЕ СЕ СЪРДЯ" е като зъболекарското "НЯМА ДА БОЛИ!"

Харесай Дунавмост във Фейсбук