Оставиха младеж с увреждания на грижите на Бойко Борисов

2

Родители на дете с увреждания дойдоха в приемната на Министерски съвет тази сутрин, в знак на протест те ще оставят сина си на грижите на премиера Бойко Борисов през целия ден, за да му покажат трудностите, пред които са изправени ежедневно, предаде БГНЕС.

Облечени в черните тениски „Системата ни УБИВА”, Емил Мавродиев, баща на 18-годишния Петър успя да качи инвалидната количка на сина си по стълбите до приемната на Министерски съвет. На помощ дойдоха и други представители на протестиращите родители на деца с увреждания.

Тук съм, за да покажа, че хора като мен, с увреждания, съществуват и имат потенциал. Те имат личностни и професионални качества и могат да бъдат достойни граждани“, сподели 18-годишният Петър.

Той скоро е станал пълнолетен, но от малък страда от детска церебрална парализа. Завършил е Националната търговска гимназия в Пловдив и дори вече е приет да учи Специална педагогика в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“.

Аз имам нужда от рехабилитация и други терапевтични процедури, за да може да се чувствам по-добре физически и да покажа интелектуалния се потенциал“, настоя Петър.

Баща му Емил допълни, че като родител на дете с увреждания дълги години се бори с всички трудности и недостатъците на системата.

Смея да твърдя, че в България няма професионални центрове, които да помагат на такива хора. Всеки се спасява кой както може“, каза той и призова на това да бъде сложен край.

Емил Мавродиев определи положението на родителите на деца с увреждания като „задънена улица“, за което допринасят лошото им финансово състояние, както и липсата на специалисти.

Петър остава в приемната на Борисов с един сак багаж, както и шината, която трябва да използва. До премиера има и писмо с инструкции, в което е описано от какви специфични грижи Петър се нуждае, както и обратни координати на родителите му.

Емил Мавродиев, баща на 18-годишния Петър, иска да покаже на Борисов покажат трудностите, пред които са изправени ежедневно.

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари