Още двама души са заразени с коронавирус у нас

1
Единият е от Плевен, а другият е от София
Единият е от Плевен, а другият е от София Снимка: Photothek/T.Trutshel

Потвърдени са още 2 нови случая на зараза с коронавирус у нас. Единият е от Плевен, а другият е от София. Така общият брой на регистрираните случаи на Covid-19 у нас става 43, от които двама са починали.

Пациентите, в момента са настанени в болница заради зараза от коронавируса са в стабилно състояние.

Това съобщи на редовния брифинг по темата ръководителят на Националния оперативен щаб за Covid-19 проф. Венцислав Мутафчийски, предава БНР.

След като до вчера вечерта бяха потвърдени 41 случая на коронавирус у нас, а починалите досега са двама, снощи професор Мутафчийски се обяви за въвеждане на още по-строги мерки. Сегашните, по думите му, не дават нужния резултат.

Премиерът Бойко Борисов каза, в телефонен разговор с президента Румен Радев, че напълно подкрепя позицията за необходимостта от най-твърди мерки

Съгласно вече действащите извънредни разпоредби търговски обекти могат да работят, но без да допускат струпването на хора. В моловете обаче могат да останат отворени само хранителни магазини, банки и аптеки. Затворени са нощни заведения, кафенета, ресторанти и заведения за бързо хранене, които обаче могат да извършват доставки.

Вчера правителството реши да удължи срока за подновяване на изтичащи лични документи с 6 месеца, за решения на ТЕЛК - до края на май, и за протоколите за специални лекарства до 12 месеца.

 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари