Още 7 нови обвинения за Васил Божков

0
Васил Божков отговори на прокуратурата чрез социалната мрежа Facebook
Васил Божков отговори на прокуратурата чрез социалната мрежа Facebook Снимка: БГНЕС

Специализираната прокуратура привлече към наказателна отговорност Васил Божков по още 7 криминални престъпления.

Едно от обвиненията е за ръководене на организирана престъпна група с участието на още трима души, създадена с цел извършване на тежки умишлени престъпления, предаде БГНЕС.

Според събраните до момента доказателства престъпната група е действала на територията на България от 2012 г. Така формираното между всички обвиняеми престъпно сдружение е имало за цел да извършва съгласувано в страната убийства, изнудвания и други тежки престъпления, уточняват от спецпрокуратурата.

Освен за ръководене на престъпна група по новото досъдебно производство по отношение на Васил Божков са изготвени и обвинения за подбудителство към убийството на лицата Й. Д., М. В., А. П. и Б. С., както и за оказване на принуда с цел насилствено разпореждане с недвижим имот и за опит за изнасилване на лице от женски пол чрез използване на сила, като деянието не е довършено по независещи от дееца причини.

Васил Божков отговори на прокуратурата чрез социалната мрежа Facebook.

„След току-що обявените поредни седем обвинения от спецпрокуратурата, ще направя официално признание, което може да доведе и до ново обвинение. Признавам се за виновен за разкриване на безчинствата и грабежите на хунтата. Възнамерявам да продължа да го правя“, заявява Божков.

БГНЕС припомня, че Васил Божков има 11 други обвинения, сред които за ръководител на организирана престъпна група, за принуда, за изнудване, за опит за подкуп на длъжностно лице, както и за подбудителство и престъпление по служба. Той бе обявен за общодържавно издирване. Впоследствие се установи, че се намира на територията на ОАЕ, където по последна информация е и до момента.

Според прокуратурата, организираната престъпна група, ръководена от Божков, е действала от 2014 година в цяла България и е създадена с користна цел – принуда, изнудване, длъжностни престъпления и пране на пари. Има данни, че ръководителят на групата е предлагал по 10 000 лв. на ден на служител от Комисията по хазарта, за да внесе предложения за отнемане на лицензи на конкуренти дружества.

От обитаваното от Божков жилище в началото на февруари 2020 г. бяха иззети множество картини, а от казино, също негова собственост – голяма сума пари.

Общият брой на обвиненията срещу Божков стават общо 18. Бизнесменът отрича да е извършвал каквито и да е престъпления и твърди, че е жертва на политическа репресия. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари