Още 30 души в Монтанско са тествани за COVID-19

2
Резултатите от пробите ще станат известни в близките дни
Резултатите от пробите ще станат известни в близките дни

Взети са проби от още 30 души, контактували със заразени с коронавирус по време на честване на 70-годишнина в Лом на 29 февруари т.г., съобщи областният управител на Монтана Росен Белчев, предава БТА.

Резултатите от пробите ще станат известни в близките дни.

Хората са установени от Регионалната здравна инспекция в Монтана, в момента се проучват техните контакти, за да бъдат изследвани и те, уточни Белчев.

Той припомни, че двама от участвалите в тържеството в ресторант "Валентино" в Лом на 29 февруари - съпрузи от монтанското село Василовци на 66 и 74 години починаха в болница "Пирогов" в София.

От всичките 24 души, участвали в тържеството, 11 са заразени с коронавирус. Сред тях са и две деца на 4 и 11 години - внуци на празнуващия рождения. Предполага се, че заразата е тръгнала от съпругата на рожденика , която се завърнала от Италия двадесетина дни преди това.

Под домашна карантина в момента в област Монтана са седем заразени с коронавирус. Трима от тях са в село Василовци и четирима в град Лом. Засега те нямат оплаквания, но полицията проверява дали спазват карантината. Проверяват се за стриктна карантина и хора от региона, които са влезли в страната през последните дни, обяви областният управител.

В болниците в Монтана, Лом и Берковица през последните дни няма новоприети пациенти с остри респираторни заболявания пневмонии и грип. Заболеваемостта от грип в региона е ниска, обяви Белчев.

Източник: БТА
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари