Орлин Тодоров: Има още време Слави Трифонов да реши кога ще говори

1
Има и други партии, които все още мълчат, коментира Орлин Тодоров, участвал в разработването на програмата на партията "Има такъв народ"
Има и други партии, които все още мълчат, коментира Орлин Тодоров, участвал в разработването на програмата на партията "Има такъв народ" Снимка: БНР

ЦИК още не е обявила още кои депутати влизат в следващия парламент, така че има още време Слави Трифонов да реши кога да говори, сега затова според мен се мълчи, има и други партии, които все още мълчат

Това коментира пред БНР Орлин Тодоров, доброволец, участвал в изработването на политическата програма на партията „Има такъв народ“.

В предаването „Преди всички“ на програма „Хоризонт“ гой уточни, че коментира темата само като гражданин, не е част от листите на партията на Трифонов.

Над 150 такива доброволци са помагали за изработването на програмата. Тодоров е автор на книгата „България 05 грешките в кода“, с анализ на политическото устройство на България.

Тодоров обясни, че програмата на партията на Трифонов е качена на сайта им, а за изработването и в продължение на три години са участвали 150 експерти от цял свят.

В нея има предложения за реформа в доболничната помощ, други това не го предлагат. Основното е, че „Има такъв народ“ е единствената партия, която е заложила в програмата си сериозни и всеобхватни реформи на политическите институции в България.

Защото те са блокирани в момента и те изключват гражданите от управлението на страната. Предлагат се реформи в Изборния кодекс, Закона за референдумите и Закона за партиите – там в тези три закона е „заровено кучето“ на проблемите в България.

Партията на Трифонов предлага мажоритарна система в два тура за изборите за народни представители и пропорционалната система – единичен прехвърляем вот при изборите за Европарламент и за общински съветници. И двете позволяват хората да си избират личности“, поясни още Тодоров.

Други тези в програмата на Трифонов са отблокиране на референдумите, реформи във финансирането на партиите, каза още Тодоров.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Добре, че наближава Великден, че и аз да чукна нещо...

Харесай Дунавмост във Фейсбук