Оправдаха бившия кмет на Исперих за неправомерното разходване на над 300 000 лева

0
Оправдаха бившия кмет на Исперих за неправомерното разходване на над 300 000 лева

Оправдателна присъда постанови състав на Окръжния съд в Разград за бившия кмет на община Исперих Адил Решидов. Той бе подсъдим за разпореждане с целеви средства от бюджета не по предназначение. Вторият подсъдим в процеса бе строителният инженер Данислав Дочев, който изготвил експертиза за шест пострадали през 2008 г. от мнима буря общински сгради, за чийто ремонт били отпуснати от Комисията по бедствия и аварии 365 358,86 лв., съобщава "Дарик".

През 2008 г. тогавашният кмет на Исперих подал искане до Междуведомствената комисия за бедствия и аварии за ремонт на: кметствата в Исперих и село Лудогорци, църквата в Малък Поровец, джамията в Драгомъж, детската градина в Лудогорци и дирекция „Образование, здравеопазване, култура“ в община Исперих.

Според документа сградите били пострадали от буря на 5 октомври 2008 г. Прокуратурата твърдеше, че на тази дата подобно природно бедствие не е имало.

Съдът постанови оправдателни присъди и за двамата подсъдими, като съдия Доротея Иванова изрично забрани четенето на съдебното решение да бъде записано с диктофони. Обяви още, че предвид правната сложност на процеса, мотивите ще бъдат обявени до месец.

Прокурорът по делото – заместник-окръжният прокурор Тихомир Тодоров – бе категоричен, че ще протестира решението пред Апелативен съд-Варна.

Източник: БЛИЦ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари