Опашки за регистрация на автомобили заради отпуски или болнични на служители в КАТ

0
Опашки за регистрация на автомобили заради отпуски или болнични на служители в КАТ
Снимка: в. "Труд"

По една седмица трябва да чакат русенци, за да регистрират лекия си автомобил в сектор "Пътна полиция - КАТ". Това се казва в официално съобщение на ОДМВР, изпратено до медиите. Заявления, подадени от 19 март, се обслужват на 25 март, гласи съобщението. От 24 февруари тази година секторът поел изцяло чиновническата работа на 7 служители на фирма "БМВ" ЕООД, която с правителствено решение беше прехвърлена от МВР на транспортното министерство.

"Недоумяваме какъв е проблемът. Досегашните служители на фирма "БМВ" се преназначават незабавно навсякъде - там, където са нужни в МВР и където са работили досега", казаха от пресцентъра на вътрешното ведомство.

"Дори да се назначат 300 души на щат, те няма къде да работят при нас. Такива са възможностите на сградата, която разполага с ограничен брой гишета", заяви директорът на ОДМВР в крайдунавския град гл. инспектор Георги Великов. Той не отрече, че м.г. от МВР на русенската дирекция са отпуснати същите 7 щатни бройки, които са достатъчни за всички услуги в сектора.

Директорът Великов обясни още, че при назначенията се спазва определено съотношение за административни и спомагателни дейности. "Служителите са разпределени на три работни места по веригата, която трябва да изминат всички клиенти. Ако някой от тях липсва по болест или отпуск, капацитетът се ограничава", каза той.

Сега в КАТ успявали да обслужат до 60-70 автомобила и да издадат до 90 свидетелства за регистрация на ден, а преди - около 100 коли.

На гишето, където се отпечатват заявления за над 19 вида услуги по регистрация на всички возила, новите служители, макар и без опит, успяват да обслужат всички клиенти през деня, установи екип на "Труд".

Експресна проверка на в. "Труд" установи, че на гишетата на КАТ в София, Пловдив и Шумен няма такъв проблем.

Източник: Вестник Труд
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари