Онкодиспансера в Русе поема и болните в Гюргево

0
В Гюргево има един действащ онкологичен кабинет. По тази причина е било предложено гражданите на румънския град да ползват услугите на КОЦ-Русе
В Гюргево има един действащ онкологичен кабинет. По тази причина е било предложено гражданите на румънския град да ползват услугите на КОЦ-Русе

Онкоболните граждани на Гюргево да ползват услугите на Комплексния онкологичен център в Русе, информира Русе нюз.

Това е била една от темите, обсъждани на работна среща за обсъждане на възможностите за разработване на съвместни българо-румънски проекти по обявената по Програма Interreg V-A Румъния-България.  

Сред участниците в срещата са били областният управител доц. Стефко Бурджиев, управителят на КОЦ-Русе д-р Камен Кожухаров, Думитру Гаврила – заместник-председател на Окръжен съвет-Гюргево, и управителят на болницата в румънския град д-р Елена Дину.

В Гюргево има един действащ онкологичен кабинет. По тази причина е било предложено гражданите на румънския град да ползват услугите на КОЦ-Русе, като е бил обсъден и въпросът за разширяване на параметъра на сътрудничество по линия на обмен на добри практики и консултантски медицински услуги.

Взето е било и решение да се организират посещения в двете лечебни заведения.

Обсъдено е било и побратимяването между общините Две могили и Адунаци Копъчени, както и Ряхово и Бъняса, с оглед формиране на съвместни екипи за разработване на бъдещи проекти.

Представени са били и идеи за съвместни проекти между общините Ценово, Хотареле, Гряка..

Източник: Русе Нюз
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари