Олигарх вади България от НАТО

2

Олигархът Николай Банев напълни НДК с мутри, за да представи новото си движение и клуб за „Евразийска България".

Вчера зала 8 на двореца бе пълна с охранители, грижещи се за сигурността на Банев и съпругата му Евгения, както и с фанатични русофили, които отказаха да им се превеждат думите на гостите от Москва, предаде Всеки ден.

Пирон в многословната реч на Банев бе намерението му не просто да превърне България в сателит на Русия, а да извади страната от членството й в НАТО. За целта бизнесменът, фалирал не едно или две предприятия у нас, готви всенародно движение и подписки срещу Алианса.

От думите му стана ясно още, че той е и против членството на България в Европейския съюз, като обвини евроатлантизма за всички беди на прехода. „Той ни докара дрогата и педерастията", изригна Банев пред няколкостотин гости за учредяването на клуба. Амбициите на олигарха, за когото се твърди, че е един от крупните получатели на т.нар. червени куфарчета след рухването на СССР, не свършват дотук. Банев има намерение и да основе българо-руска банка, която да подпомага инвестициите на руснаци у нас, както и с цел да може капиталите на „Евразийска България" да се движат по-лесно към „братска Русия".

Присъствали на учредяването на клуба обаче се пошегуваха, че спокойно може да я нарече „Русалка" - на името на морския курорт, заради който срещу Банев се водят няколко съдебни дела.

„Днес не е велик ден за витринната демокрация в България. Днес е ден първи към пътя на проглеждане. Нашата свидна родина трябва да върне своята независимост", отсече Банев, докато жена му Евгения влюбено го аплодираше. Докато той обясняваше как евроатлантическите позиции са довели народа до просешка тояга, тя се появи с ултраскъпа чанта за над 5 бона на известната марка „Луи Вюитон", както и с кожено палто за още толкова.

„Дано нашият Бог да е с нас в това съдбовно за българщината начинание. Да си пожелаем силна воля и здраве в това тежко, но велико дело", призоваха още семейство Баневи, поканили куп руснаци, включително културтрегери и офицери. А по наша информация в началото на 2016 г. учреденият от червения олигарх евразийски клуб ще се превърне в партийно движение, като вече се чуват възгласи и за евентуална президентска кандидатура на Николай Банев, след като Евгения Банева се пробва за евродепутат и загуби катастрофално.

Източник: Всеки ден
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари