Октомври ни посреща с високи температури и слънце

1
Ще духа слаб, в Дунавската равнина до умерен северозападен вятър
Ще духа слаб, в Дунавската равнина до умерен северозападен вятър

Днес над България ще е слънчево. 

След обяд ще има временни увеличения на облачността, но ще е без валежи. Ще духа слаб, в Дунавската равнина до умерен северозападен вятър. Привечер в Източна България вятърът ще се ориентира от югоизток. Максималните температури ще са между 25° и 30°.

Атмосферното налягане слабо ще се повиши и ще се доближи до средното за месеца.

По Черноморието ще е предимно слънчево. Привечер ще духа до умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са 24 - 27°. Температурата на морската вода е 21-22°. Вълнението на морето ще е 1 - 2 бала.

Над планините ще е слънчево, след обяд ще има временни увеличения на облачността. Без валежи. Ще духа умерен до силен вятър от запад-северозапад, който привечер ще се ориентира от юг-югоизток. Максимална температура на височина 1200 метра – около 20°, на 2000 метра – около 13°.

В сряда ще бъде предимно слънчево и топло за периода. Вятърът ще е от южна четвърт и максималните температури отново ще са над 25°, на отделни места ще достигат и до 30°-31°. Минималните ще останат без съществена промяна.

В четвъртък в Източна България вятърът ще остане югозападен, ще бъде умерен и дневните температури там ще са високи. В западната половина от страната вятърът ще се ориентира от северозапад, също ще се усили до умерен и ще започне захлаждане. Облачността ще се увеличава, след обяд и през нощта срещу петък на места в западните райони ще превали, възможно е и да прегърми.

В петък превалявания ще има на повече места из цялата страна, в югоизточните райони ще има и гръмотевична дейност. Със северозападния вятър, в източните райони вятър от север-североизток, захлаждането ще продължи, ще бъде по-интензивно и по-чувствително; дневните температури няма да надхвърлят 17°-18°.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари