Окръжният прокурор на Пловдив сравни водача на опела-ковчег с камикадзе

0
Шофьорът на колата остава в изключително тежко състояние
Шофьорът на колата остава в изключително тежко състояние Видео: NOVA

Трагедия на пътя заради шофьор без книжка. Две момчета загинаха, а други две са в болница след тежка катастрофа в Пловдив в събота през нощта. Загиналите са на 16 и на 19 години. За втората жертва става ясно часове по-късно, след като тялото на 16-годишното момче е намерено в река Марица, близо до мястото на катастрофата. Предполага се, че колата се е движила с много висока скорост и буквално се е забила в крайпътен стълб.

Шофьорът е 19-годишен и няма книжка. Баща му му дал колата си. "Ако се докаже, че го е отстъпил съзнателно, родителят ще понесе съответната отговорност. Неслучайно органите на реда го издириха и вече е задържан за 24 часа”, каза в ефира на "Здравей, България" по NOVA окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов.  

„Движили са със скорост, значително над  допустимата за града. Информиран съм, че километражът е спрял на над 100 км/ч”, допълва обвинителят. 

Тенденцията е към увеличаване на пътнотранспортните произшествия в Пловдив. До септември на съда са предадени над 200 души, управлявали автомобили след употреба на наркотици”, посочи още окръжният прокурор

В случая с тежката катастрофа в Пловдив има множество нарушения. Видно е, че скоростта е била висока. Тези момчета, които са изхвърчали, са седели отзад и са били без колани”, каза Богдан Милчев от Института за пътна безопасност.

Тези инциденти се случват първо заради неадекватно законодателство, второ – заради симулация на контрол, трето – заради абсолютно пробит административно-наказателен процес. Няма адекватни наказания и глоби”, обобщи Милчев.

Водачът на автомобила остава в изключително тежко състояние, а другият пострадал е без опасност за живота. 

Източник: NOVA
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари