Очевидци: Кметът на Костинброд е виновен за смъртта на нашия приятел

1
Трайко Младенов отрича да има за катастрофата
Трайко Младенов отрича да има за катастрофата Видео: NOVA

Кметът на Костинброд - участник в катастрофа, при която загина моторист.

По информация на NOVA градоначалникът е призован да се яви в прокуратурата във вторник следобед. Вероятно тогава ще му бъде повдигнато обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост.

Версиите за инцидента на градоначалника на Костинброд и свидетелите на катастрофата се разминават напълно. Очевидците са убедени, че кметът Трайко Младенов е причинил смъртта на Игнат Славков, който бил на мотора. Младенов тръгнал да прави обратен завой на забранен участък от пътя, при входа на града.

Нашият приятел минаваше с мотора и когато стигна до мястото на инцидента, видях как колата направи забранен обратен завой и го удари”, разказва  Марио Манов, очевидец на катастрофата.

Кметът на свой ред е категоричен, че няма вина за случилото се. Твърди, че не е нарушавал правилата за движение, а е тръгнал да изпреварва с допустима скорост от 50 км/ч, докато вози жена и дете.

Не съм правил обратен завой. Факт е, че влизайки в лявата лента, изобщо, гледайки в огледалото за обратно виждане, аз не видях моторист, което означава, че скоростта е била голяма”, заяви пред NOVA кметът на Костинброд Трайко Младенов.

При сблъсъка моторът и водачът му са изхвърлени в канавката. Игнат загива на място.

Изключително много съжалявам. Човешки живот беше погубен безвъзвратно”, коментира кметът.

Разследването на полиция и прокуратура досега показва, че кметът на Костинброд е тръгнал да прави забранен обратен завой и е отнел предимството на моториста.

Кметът обаче видя и друга причина за фаталния сблъсък.

Пътно-транспортното произшествие стана на място, където трябваше да има кръгово кръстовище много отдавна. Кръгово, за което аз и екипът сме се борили. Кръгово, за което има проект и подсигурено финансиране, предоставени на АПИ преди година и нещо”, заяви Младенов.

Очаква се във вторник да му бъде повдигнато обвинение, а съдът ще трябва да реши дали да остави кмета за постоянно в ареста.

Източник: NOVA
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари