Очакват ни валежи от сняг в края на седмицата

0
В събота с усилване на вятъра ще нахлува студен въздух
В събота с усилване на вятъра ще нахлува студен въздух

През следващото денонощие над страната ще преобладава облачно, в равнините - и мъгливо време. Само на отделни места ще превали слаб дъжд.

Това съобщи Красимир Стоев, дежурен синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българската академия на науките, предаде агенция „Фокус“.

Ще духа слаб до умерен вятър от източната четвърт. Минималните температури ще бъдат между 0° и 5°, максималните – между 4° и 9°.

Над Черноморието ще бъде предимно облачно, преди обяд на места и мъгливо. Ще духа до умерен вятър от изток-югоизток. Максимални температури на въздуха: 8°-9°. Температурата на морската вода е 10°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

Над планините ще преобладава облачно време. Ще духа умерен, по билата и силен вятър от юг-югозапад. Максимална температура на височина 1200 метра около 5°, на 2000 метра – около 2°.

Атмосферното налягане ще продължи да се понижава, но ще остане по-високо от средното за януари.

В четвъртък и петък времето ще се задържи облачно, на много места - с превалявания от дъжд, в планините - от сняг. Почти без валежи ще е в югозападните и крайните североизточни райони от страната. Вятърът ще е слаб от североизток. Дневните температури ще се понижат с още 2-3 градуса.

В събота с усилване на вятъра ще нахлува студен въздух. Валежите ще продължат, в по-голямата част от страната ще са от сняг, в Горнотракийската низина и по Черноморието - дъжд, дъжд и сняг.  

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари