Очакват ни топли и сухи дни

0
Температурите в четвъртък и петък ще надхвърлят 20 градуса
Температурите в четвъртък и петък ще надхвърлят 20 градуса

Температурите в четвъртък и петък ще надхвърлят 20 градуса

Започва серия от няколко топли дни. Облачността днес ще е променлива, с разкъсвания до слънчево време до обяд. Вятърът по обяд ще е по-осезаем по поречието на река Дунав, но тенденцията е той да утихва. Температурите в ранния следобед ще са между 10 и 16 градуса. По-хладно остава единствено в югозападната част на страната, без района на Сандански, съобщи NOVA.

В планините падналият нов тежък сняг създава опасност от лавини. Особено в Пирин, по склоновете на върховете Вихрен и Тодорка, както и в Мальовишкия дял на Рила. Вятърът по високото ще е със силни студени пориви от северозапад. Температурите ще са между 2 и 8 градуса, до 10-11 в Банско и Добринище.

До събота времето ще е сравнително топло. В четвъртък температурите ще са над 15 градуса, в петък дори над 20 в някои райони на Дунавската равнина. В сутрешните часове покрай водоемите, в котловините и низините ще бъде мъгливо. В петък вечерта ще задуха хладен вятър от северозапад, а в събота следобед ще се създаде нова валежна обстановка. Отново в южната част на Балканите ще се оформи зона с ниско атмосферно налягане, с която очакваме валежи от дъжд и сняг, предимно в Южна България. Сняг ще има в планинските масиви на Югозападна България. Температурите ще започнат да падат с тенденцията да са по-ниски в самия край на седмицата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари