Очаква ни облачна сряда

0
Прогноза за времето на 27 март
Прогноза за времето на 27 март Снимка: ThinkStock / Getty Images

Днес над източната половина от страната времето ще остане предимно облачно, на места там ще има слаби превалявания от дъжд.

Над северозападната част от страната ще има значителни разкъсвания и намаления на облачността до слънчево. Ще духа до умерен северозападен вятър, който по-късно ще се ориентира от север-североизток. Дневните температури и в Югоизточна България се понижат и преобладаващите максимални ще са между 12° и 17°. Атмосферното налягане е по-високо от средното за март - ще продължи да се повишава. Това съобщи дежурният синоптик Красимир Стоев от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ), предаде Агенция „Фокус”.

Над Черноморието ще е предимно облачно, на места със слаби превалявания от дъжд. Ще духа до умерен северозападен вятър, който по-късно през деня ще се ориентира от североизток. Максимални температури на въздуха: 12° - 13°. Температурата на морската вода е 9° - 10°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

Над планините ще е предимно облачно, главно преди обяд, на отделни места с превалявания от дъжд, над 1500 метра - от сняг. След обяд облачността ще започне да се разкъсва и намалява и ще е почти без валежи. Ще духа умерен до силен северозападен вятър, който вечерта ще се ориентира от север-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 4°, на 2000 метра - около минус 1°.

Източник: Агенция "Фокус"
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари