Очаква ни хладна седмица, но от събота започва затопляне

0
Времето до края на седмицата
Времето до края на седмицата

В следващите дни ни очаква по-нестабилно време - повече слънце сутрин, следобед с превалявания.

Над планинските райони на Западна и Югозападна България валежите ще са придружени и от гръмотевици. Това показват средносрочните модели за времето, представени в "Дарик кафе".

Температурите до края на седмицата ще останат по-ниски, времето ще е хладно.

Днес облачността над страната ще е значителна и на много места в Западна и Централна България ще превали. След обяд на места преваляванията ще са придружени с гръмотевици и временно усилване на вятъра. В източните райони ще духа до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са между 17 и 22 градуса.

В сряда и четвъртък ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Отново се очакват превалявания, придружени и с гръмотевици, на повече места и по-съществени ще са в западната половина от страната. Хладно ще се задържи времето и в петък. От север ще нахлуе по-студен въздух, на много места, но главно на изток, ще превали, възможно е да прегърми.

От събота времето започва да се затопля. Ще има повече слънце, температурите чувствително ще се повишат, показват средносрочните модели за времето. Още със старта на новата седмица температурите на места в страната отново ще достигнат стойности от 24 до 29 градуса.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари