Обвиниха прокуратурата и МВР в налагане на диктатура

0
Депутати начело с лидера на партията Корнелия Нинова дадоха брифинг в Народното събрание
Депутати начело с лидера на партията Корнелия Нинова дадоха брифинг в Народното събрание

БСП обвиниха прокуратурата и МВР в политическа репресия.

Депутати начело с лидера на партията Корнелия Нинова дадоха брифинг в Народното събрание.

„Днес искаме от тук и чрез вас да се обърнем към главния прокурор Сотир Цацаров с искане да назначи вътрешна проверка в Районната прокуратура в Шумен. И имаме няколко въпроса. На какво основание Районната прокуратура в Шумен е разпоредила на МВР-Шумен и то на Противодействие на икономическата престъпност на МВР - Шумен да води разследване и да изисква от Общопартийната контролна комисия на БСП информация за следното: Кои лица са присъствали на делегатски събрания на БСП? Кои лица са участвали в общински съвети на БСП? На какво основание искат информация за членство на хора в БСП?”

Нинова показа писмото, което получили, и заяви: „Питаме г-н Цацаров – използвана ли е в този случай прокуратурата в Шумен за политическа поръчка. Към министъра на вътрешните работи – откога Противодействие на икономическата престъпност не се занимава с корупция, а с разследване кой е член на Българската социалистическа партия.”

Лидерката на БСП се оплака, че ако някой посмее да каже нещо срещу властта, му се пращали всякакви държавни служби да го проверяват.

„В сърцето на Европа, по време на председателството на Европа цари беззаконие и диктатура, обяви Корнелия Нинова.

В случая член на БСП – държавен служител, бил уволнен от Комисията за конфликт на интереси в Шумен с аргумента, че той не може да е член на ръководен орган на партия.

Корнелия Нинова отказа да каже кой е човекът. Той обаче не бил член на ръководен орган  на БСП, макар че бил в Общинския съвет на партията в Шумен. Според Нинова по устав ръководен орган бил само Националният съвет на БСП.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари