Обвиниха косовар в опит да премине нелегално през Дунав мост - Русе

0
Намит М. използвал фалшиви документи
Намит М. използвал фалшиви документи

Районна прокуратура – Русе внесе в съда обвинителен акт срещу 46-годишен косовар за опит да напусне страната без разрешение и за ползване на неистински документи за самоличност.

Обвинението срещу Намит М. е затова, че на 10.10.2017г., в гр. Русе, на съвместен българо – румънски ГКПП „Дунав мост” Русе – Гюргево, в условията на повторност, направил опит да излезе през границата на страната без разрешение на надлежните органи на властта – служител на ГКПП – ГПУ – Русе, като деянието му останало недовършено поради независещи от волята му причини.

Престъпление по чл. 279, вр. чл.18 НК. Повдигнато му е обвинение и за това, че по същото време и в условията на продължавано престъпление – на два пъти, съзнателно се ползвал от неистински официален български документ за самоличност – българска лична карта, издадена на 13.12.2016 г. от МВР – Кърджали и неистински официален български документ – свидетелство за управление на МПС, издадено на 23.01.2017 г. от МВР – Кърджали, като от него за самото им съставяне не може да се търси наказателна отговорност. Престъпление по чл.316 вр. чл.308, вр. чл.26 НК.

Обвиняемият е гражданин на Република Косово. Преди около два  месеца пристигнал в България при свой познат сънародник, който от дълги години живее в гр. София. Обвиняемият желаел да се снабди с неистински български документи за самоличност, с които може да пътува свободно на територията на Европейския съюз, като целта му била да стигне до Испания, където да си намери работа. Научил, че в гр. Кърджали има лица, които се занимават с изготвяне на „фалшиви“ документи, отишъл на място и се снабдил с неистински документи за самоличност – българска лична карта и свидетелство за управление на МПС. 

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда .

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари