Общински съвет - Русе ще излъчва заседанията си в YouTube

1
Супер иновативна камера ще предава видео потока в реално време с 4К резолюция
Супер иновативна камера ще предава видео потока в реално време с 4К резолюция

На основание чл. 21, ал. 3 от ЗМСМА, чл. 7, ал. 1 и чл. 15, ал. 1 от ЗНА, във връзка с чл. 76, ал. 1 и 3 от АПК, Общински съветРусе реши на 05.12.2019 г., че „Заседанията на комисиите са открити и се излъчват пряко чрез интернет страницата на Общински съветРусе“, съобщават от общината.

Пандемията от COVID-19 доведе до сериозни финансови загуби в световен мащаб, но въпреки кризата, Общински съвет - Русе не иска да лишава от прозрачност своята обществена дейност.

С помощта на супер иновативната Insta360 Pro 2 камера, която предава с 4К резолюция на видео потока в реално време, всички комисии на Общински съвет - Русе ще бъдат заснети и излъчени във формат 360 градуса в новия YouTube канал Общински съвет - Русе, а сайтът https://obs.ruse-bg.eu/ ще стриймва на живо всяка от 10-те комисии през седмицата.

Insta360 Pro 2 е с размерите и формата на малка топка. Притежава шест обектива, намиращи се на равно разстояние един от друг, разположени по окръжността на камерата. Между два от тях се намира нейният LCD екран, докато батерията и слота за карта памет се намират между други два. До четири от обективите са разположени микрофони за постигане на съраунд звук. Камерата разполага с богат набор от функции, опаковани в компактен дизайн.

Иновативната камера е предоставена безвъзмездно от ректора на Русенски университет "Ангел Кънчев" чл.-кор. проф. дтн Христо Белоев и екипа му, за което Общински съвет изказва специални благодарности.

Надяваме се, че иновативните подходи, свързани с Общинския съвет и неговата дейност ще бъдат причина за по-голямо доверие в гражданите и по-засилен интерес към случващото се в града ни.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари