Общината тегли 2 000 000 лева заем за пристанището

0
Проектът е свързан с рехабилитация на кейовите стени на пътнически терминал Русе
Проектът е свързан с рехабилитация на кейовите стени на пътнически терминал Русе

Община Русе да сключи договор за кредит с „Фонд за органите на местното самоуправление в България - ФЛАГ” ЕАД на стойност 2 000 000 лева за  реализацията на проект: „Развитие на река Дунав за по-добра свързаност на Еврорегион Русе – Гюргево с Паневропейски транспортен коридор № 7”, финансиран от Програма за трансгранично сътрудничество ИНТЕРРЕГ V-A Румъния – България 2014-2020, предлага местната администрация.

Проектът е свързан с рехабилитация на кейовите стени на пътнически терминал Русе – център и подобряване на навигационните условия на 3 корабни места, пише Арена Медиа.

Заемът се налага  поради необходимостта от значителен финансов ресурс за изпълнение на строително-монтажните дейности, строителен и авторски надзор и избягване на риска от недостатъчен финансов ресурс за разплащания по проекта.  

Той предвижда рехабилитация на кейовата стена - брегова ивица, с дължина 480 м. по брега на река Дунав от км. 498,850 до км. 495,350 от районирането на реката. Ще бъдат обособени три корабни места с възможности за монтиране на понтонно-мостови съоръжения, като е предвидено съответното захранване за тях. Кейовата стена ще е оборудвана с необходимите превързочни и предпазни устройства за приставане на корабите както при ниски, така и при високи води. 

Решението ще вземат общинските съветници през септември.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари