Община Русе и МВР влизат в сътрудничество за повече ред и сигурност

0
Община Русе и МВР влизат в сътрудничество за повече ред и сигурност
Снимка: БТА

Община Русе и ОД на МВРРусе подписаха второто поред споразумение за обществен ред и сигурност. Документът е резултат от проведената среща между ръководството на МВР с представители на НСОРБ.

Основните акценти в документа са повишаване ролята на превенцията, активизиране на гражданското общество и ефективно сътрудничество между институциите, с цел предпазване от престъпления и повишаване сигурността на гражданите. Всяка от двете институции има своите конкретни задачи в Плана за прилагане на това споразумение за 2014г. Ангажимент на Община Русе е оповестяване на препоръките на ОД на МВР до всички граждани и граждански организации. Целта е активиране не само на институциите, но и на обикновения човек за едно по-сигурно общество.

Общинската администрация вече разпрати изготвените от ОД на МВР препоръки до всички кметове и кметски наместници от общината, които ще имат ангажимента да ги разпространят сред жителите на малките населени места. Информацията е изпратена и до двата пенсионерски съюза, с цел да стигне до най-уязвимата група – възрастните хора. Препоръките могат да бъдат разгледани и на сайта на Община Русе

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари