Обраха банка през тунел

0
Никой не обърнал внимание, че земята се тресе
Никой не обърнал внимание, че земята се тресе

Четирима мъже са обрали банков клон в Милано, след като прокопали тунел под сградата, съобщи АФП, цитирани от Стандарт нюз.

Местни жители многократно сигнализирали в банката и в полицията, че чуват странен шум под земята, но никой не обърнал внимание на тревогите им.

Сейфовете на банка "Пополаре ди Новара" в центъра на италианския град били изпразнени в петък сутринта, съобщават местните медии. Крадците, четирима на брой, прокопали тунел под сградата и се промъкнали през него вечерта в четвъртък, след края на работното време. Те изчакали там до сутринта, а след пристигането на първите служители, ги принудили да отворят сейфовете на клиентите, както и трезора, и ги изпразнили. Докато бъде подаден сигнал и пристигне полицията, нападателите вече били избягали. Все още не е ясно на каква стойност е откраднатото от банката.

Обирът бил извършен въпреки многократните предупреждения на местни жители в предишните дни, че нещо странно се случва под земята. "Започнахме да чуваме шумове в неделя вечер", разказва неназован жител на Милано. "Шегувахме се, че някой ще обира банката", добавя той. Мъжът разказва, че в понеделник отишъл до банката, за да предупреди управата, че нещо се случва. Негови съседи пък отишли направо в полицията, тъй като шумът не спирал. В четвъртък преди обира дори паважът се тресял, разказват очевидците, но мерки не били предприети и обирджиите спокойно си свършили работата.

Източник: Стандарт нюз
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари