Областният управител инспектира пострадалите общини

1
Галин Григоров се срещна с кметовете на Ценово, Долна Студена, Беляново и Борово
Галин Григоров се срещна с кметовете на Ценово, Долна Студена, Беляново и Борово

Във връзка с поройните дъждове на територията на областта, областният управител инспектира на място кризисната ситуация в най-сериозно пострадалите общини.

Той се срещна с кметовете на Ценово, Долна Студена, Беляново и Борово.

Сред най-потърпевшите е община Ценово, където на места реколтата от слънчоглед и сладка царевица е унищожена на повече от 50%. Г-н Григоров пое ангажимент да разговаря с Министерство на земеделието за осигуряване компенсация на производителите.

Благодарение на синхрона на работата между кмета на Долна Студена и областния управител на Русе, екипите на Енерго-Про отреагираха своевременно и отстраниха повредите по електропреносната система на Долна Студена.

Галин Григоров се срещна и със земеделски производители, чиито посеви има опасност да бъдат залети, поради преливане на дере в близост до с. Босилковци. В тази връзка той инициира провеждането на среща с Напоителни Системи, така че в бъдеще да бъдат сведени до минимум евентуални последствия от подобни явления.

Областният управител проведе среща и с кмета на Борово като на място беше информиран за предприетите действия  по възстановяването на енергоподването в населеното място.

Г-н Григоров поддържа постоянен контакт с Министерски съвет, кметовете на населени места от региона, регионална дирекция ПБЗН, ВиК и Енерго-Про, като при влошаване на ситуацията ще бъдат предприети всички необходими мерки.

Към момента на територията на областта пътната обстановка е усложнена, населени места без вода няма, а без електроснабдяване са повечето населени места от община Две могили, Полско Косово, Стърмен и Батин.

Областният управител апелира към гражданите да не предприемат пътувания, ако не са им наложителни. Целта е да се избегнат пътно-транспортни произшествия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари