Обилни снеговалежи се очакват от днес в Киев

3
Производителите на електроенергия са в състояние да покрият само три четвърти от нуждите на потреблението в Украйна
Производителите на електроенергия са в състояние да покрият само три четвърти от нуждите на потреблението в Украйна

Производителите на електроенергия са в състояние да покрият само три четвърти от нуждите на потреблението в Украйна

Обилни снеговалежи се очакват от днес в Киев, като денем и нощем температурите ще падат под нулата, а милиони хора, които все още живеят в украинската столица и в нейните околности, ще останат без електричество и отопление, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Вчера операторът на електропреносната мрежа "Укренерго" съобщи, че производителите на електроенергия са в състояние да покрият само три четвърти от нуждите на потреблението, което налага ограничения и прекъсвания на електрозахранването в цялата страна.

Президентът Володимир Зеленски заяви, че в 14 от 27-те области на Украйна и в Киев има ограничения за използването на електроенергия. Повече от 100 000 потребители са засегнати от тях във всяка от областите.

"Ако потреблението се увеличи вечерта, броят на прекъсванията може да се увеличи", каза Зеленски във вечерното си видеообръщение. "Това още веднъж показва колко е важно сега да се пести електроенергия и да се потребява рационално."

Последната руска бомбардировка в сряда нанесе най-тежките щети досега в конфликта, оставяйки милиони хора в Украйна без ток, вода и отопление.

Зеленски разкритикува в петък кмета на Киев, за това че според него не се е справил добре със създаването на кризисни центрове в помощ на хората, останали без ток и отопление след руските атаки.

Очаква се снегът да продължи да вали в Киев до средата на седмицата, а температурите да останат под нулата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 9
    5
    Йосиф
    С усраина е свършено ! Дължи огромни суми. Дължи големи обещания да напуска западните чакали да и ровят ресурсите и да настроят заводи с мизерни емисии. Те какво си мислят, че западняците ще построят парфюмерийни фабрики и биологични мощности с биологично фермерство с евтина храна ? Глупави маймуни. Единствения и шанс да избегне тотално ограбване и колонизация е да стане Русия.
  • 9
    4
    до 3
    А украинците малко ли народ изклаха и изгориха? Украинската земя тяхна ли е и от кога? Остави какво са ти написали твоите американски пастири, чети историята, че звучиш като лакей и безмозъчна марионетка.
  • -5
    3
    До долните
    Как се договаряш с нашественик, убиец и мародер. Няма значение костюма и облеклото. 1885 г. българските капитани победиха сръбските генерали. Когато защитаваш земята си не отстъпваш
  • 7
    2
    ники
    Боли ме хуя за тия боклуци обслужващи хамериканските интереси,да бяха седнали да говорят щяха да се разберат НЕМЕ ИНТЕРЕСУВАТ ГОСПОДА ПРОДАЖНИ ЖУРНАЛИСТИ ТИЯ БОКЛУЦИ ИМА МНОГО ПО ВАЖНИ ТЕМИ ЗА БЪЛГАРИЯ ПРОДАЖНИ МИСИРКИ
  • 11
    1
    Мирко
    Два въпроса към хората в Украйна и към тяхния президент, който не е етнически местен: 1. Защо не спазвате споразуменията от Минск отпреди 8 години? 2. Защо не подписахте мирен договор за края на войната, въпреки няколкото срещи? По снимки от срещите видяхме цялата делегация на Русия с костюми и вратовръзки, а украйнската по тениски и анцузи. Какви са тези хора които управляват Украйна?
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари