Обезопасяват "тортата" край Бяла с „легнали“ полицаи

0
От АПИ са дали предписания да се поставят изкуствени неравности на 10 метра преди кръстовището
От АПИ са дали предписания да се поставят изкуствени неравности на 10 метра преди кръстовището Снимка: TVN / архив

От АПИ са дали предписания да се поставят изкуствени неравности на 10 метра преди кръстовището

Агенция „Пътна инфраструктура“ е възложила на пътноподдържащата фирма „Пътниженеринг“ да изготви проект за обезопасяване на кръговото кръстовище край Бяла, където редовно стават инциденти, научихме от Русе Медиа. Най-често катастрофират тежкотоварни камиони, които не успяват да влязат в кръга и се качват на „тортата“ или отнасят мантинелите край моста.

За да се предотвратят произшествия, от АПИ са дали предписания да се поставят изкуствени неравности или т.нар. „легнали“ полицаи на 10 метра преди кръстовището. Предвижда се още да има знаци за повишена опасност от ПТП и в разделителната ивица, знаци за край на пътна лента, знаци за промяна на посоката на движение и кръгово кръстовище. Наред с това трябва да се възстановят липсващите и повредени сигнални лампи и хоризонталната маркировка.

След изготвяне на проекта, той ще се съгласува с Института по пътища и мостове, АПИ и Пътна полиция, а изпълнението му ще започне едва след подписване на протокол за съвместно финансиране от община Бяла и АПИ.

От Пътна полиция преди време съобщиха, че са направили предписание към АПИ за подобряване на условията за движение, тъй като участъкът е с повишена концентрация на произшествия. Според органите на реда обаче трябва да има реконструкция на кръстовището и пълно препроектиране с намаляване на наклоните и виражите на самото кръстовище.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари