Обединение след време разделно!

1
Вярвам, че скоро ще дойде ден, в който ще осъзнаем мрака, в който сме потънали, погрешният път, по който ни водят предателите
Вярвам, че скоро ще дойде ден, в който ще осъзнаем мрака, в който сме потънали, погрешният път, по който ни водят предателите Снимка: Галина Накова

На Шипка днес Цвета Караянчева каза, че политиците трябва да обединят народа. Вероятно не е осъзнала какво казва, както винаги. Защото именно политиците последните 30 години направиха разделението на българския народ. Вместо да ни обединят, ни насъскваха едни срещу други.

Дори днес виждаме голямото разделение на българите. 

Обединение не може да има. Докато не се видим кои сме. Предателите на Левски и неговите съратници не могат да се обединяват. Четниците на Бенковски не могат да се обединяват с човека, който го е предал. Герои и предатели не могат да бъдат обединени. Няма как тези, които ни продават на САЩ и ЕС, да се обединят с тези, за които България е над всичко. Няма как тези, за които парите и властта са най-важни, да се обединят тези, за които свободата и независимостта на народа са първостепенни.

Време разделно. Време на преценки, на противопоставяне, на равносметка. Катарзис, който българският народ трябва да преживее, за да може да продължи напред. Защото сега се лутаме в тъмна гора и не знаем по кой път да тръгнем и има ли изобщо път от мрака.

И този катарзис, това пречистване може да дойде само когато осъзнаем истината. А тя е, че политиците предадоха България, подведоха ни да служим на чужди интереси, набутаха ни в съюзи, които са против интересите на българите. И ни ограбиха. Жестоко, убийствено, до кокал ограбване на българския народ. И с тези хора не можем да се обединим. Те не могат да бъдат обединители.

Трябва да осъзнаем кои са предателите. Да ги посочим и осъдим. А българите да се обединим около хора, които са истински българи и родолюбци. Не които гледат към небето, докато се говори за свободата на България, не тези, които се кълнат в евроатлантически ценности и носят копчета на чужди тайни служби, не тези, които се правят на родолюбци, а продават България. А тези, които са достойни - да служат на България, а не народът да служи на тях!

И аз вярвам! Вярвам, че скоро ще дойде ден, в който ще осъзнаем мрака, в който сме потънали, погрешният път, по който ни водят предателите. И ще разберем, че изборът е наш. Да отречем тези, които не са българи, които нямат българско съзнание. Те не могат да ни водят, не могат да ни съветват, не могат да ни помогнат. Те са вредни.

А избор имаме. Наведете глави от взиране в софийските политически хайлайфи. Вслушайте се в думите, вгледайте се в действията. Българи има! И не тези, които всеки ден ви облъчват от телевизионните екрани и ви казват какво да мислите, а тези, които са до вас в добро и в зло, които мислят за народа. Които ви поздравяват с истината, а не ви галят с лъжата. Те са българите, които ще ни поведат.

И ще дойде ден на обединението. От нас зависи. Не от политиците.

Елена Гунчева

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари