Ново работно облекло за служителите на БДЖ

0
Последна доставка на работно облекло за персонал е имало през 2016 г.
Последна доставка на работно облекло за персонал е имало през 2016 г. Снимка: БГНЕС

685 000 лева дават Българските държавни железници за закупуване на работно и специално работно облекло - обувки и униформени облекла на служителите си.

Последна доставка на работно облекло за персонал е имало през 2016 г. Това заявява транспортният министър Росен Желязков в отговор на депутатски въпрос, предаде БГНЕС.

Освен тези средства до дни БДЖ ще обяви две обществени поръчки за закупуване на допълнително работно облекло на стойност близо 3 млн. лева.

Доставените през 2018 г. количества лични предпазни средства обезпечават нуждите на дружеството за едногодишен период.

След приемане на новите вътрешни правила за осъществяване на обществени поръчки, ще стартират процедурите на облекло и цели обувки, които е напълно възможно да се осъществят до ранната есен.

Към втората половина на месец март 2019 г. се очаква да бъде сключен договор и за обувки, подходящи за пролетния сезон, тъй като към момента комисията по провеждане на процедурата по ЗОП е приключила работа.

За 2019 г. в бюджета на „БДЖ - Товарни превози" ЕООД са заложени 400 000 лв. за ремонт на сгради, както и средства за ремонт на превозните средства и закупуване на нова техника.

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари