Ново лекарство показва отлични резултати в борбата с COVID-19

2
Почти всички пациенти, лекувани с препарата, са били изписани от болницата за по-малко от седмица
Почти всички пациенти, лекувани с препарата, са били изписани от болницата за по-малко от седмица

Акциите на фармацевтичната компания Gilead Sciences главоломно растат на американските борси, след като в четвъртък бе разпространен доклад, според който лекарството Remdesivir, разработвано от фирмата, може да бъде ефективно при лечението на COVID-19, съобщава електронното издание на Businessinsider.

Акциите на компанията поскъпнаха със 17% в рамките на часове след съобщението от вчера. В четвъртък доклад на STAT News обяви, че болница в Чикаго е установила, че пациентите с COVID-19, лекувани с антивирусното лекарство Remdesivir, са имали бързо възстановяване от треската и респираторните симптоми на болестта. Почти всички пациенти, лекувани с препарата, са били изписани от болницата за по-малко от седмица, според доклада.

Ако изпитването продължава да дава положителни резултати, лекарството Remdesivir може бързо да бъде одобрено от американската Администрация по храните и лекарствата, както и от други регулаторни агенции. Лекарството е първото, което е идентифицирано официално, че може да повлияе положително на борбата с новия коронавирус, според доклада на STAT News.

В двете изпитвания на Фаза 3 на препарата на Gilead са участвали 125 души с COVID-19, а тестовете са се провели в Медицинския университет в Чикаго. От групата, подложена на изследване, 113 души са имали тежки случаи на заболяването. Всички 125 пациенти са получавали ежедневно определени дози от Remdesivir като лечение, пише още в доклада.

Много други фармацевтични компании също работят върху потенциални лекарства за новия коронавирус. Лекарствата в разработка включват всички възможни начини за лечение на болестта, както и създаването на ваксини.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари