Ново архитектурно чудо

0

Специалисти от архитектурното бюро Vincent Callebaut Architectures представиха иновационен проект за нов екологичен хотел на Филипините.

Проектът представлява хотел във формата на раковина и кули, разположени в крайбрежна лагуна, пишат местни медии, цитирани от БЛИЦ.

Архитектите били вдъхновени от естествените форми на бреговата линия. Екологичният проект Nautilus Eco-Resort бил наречен така във връзка с легендарния капитан Немо от романа на Жул Верн, като идеята е, че се използват различни възобновяеми източници на енергия, чиито излишъци ще се пренасочват към общински учреждения.

Спиралното  разположение на сградата е изчислено спрямо числото на Фибоначи, което архитектите използват в качеството на "Златно сечение" за създаването на визуално привлекателни проекти.

В хотела наведнъж ще могат да почиват повече от 500 гости.

Целта на проекта се заключава в това, средствата, получени от туризъм, за помогнат да се финансира работата на учените, а туристите от своя страна ще бъдат първите, които ще се запознаят с откритията и разработките на еколозите.

Източник: БЛИЦ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари