Нови книги получиха читалищата в Ценово и Караманово

1
В НЧ „Христо Ботев“ в Ценово книжният фонд се обогати със 140 заглавия
В НЧ „Христо Ботев“ в Ценово книжният фонд се обогати със 140 заглавия

Сериозно попълнение от нови книги получиха две читалища от община Ценово.

В НЧ „Христо Ботев“ в Ценово книжният фонд се обогати със 140 заглавия.

По лавиците на читалищната библиотека в Караманово вече са разположени и могат да се заемат нови 117 заглавия. Средствата, необходими за закупуването на книгите бяха осигурени по програма „Българските библиотеки – съвременни центрове за четене и информираност“ от Министерството на култура. Финансовата субсидия за двете читалища е с общ размер от близо 3000 лева.

В бюджета на читалището в Караманово всяка година се залагат средства за закупуване на нова литература. Но сумата не надхвърля повече от 200 лева, които са крайно недостатъчни. С подобна „инжекция“ от Министерството може да се диша по-свободно“, сподели секретарят на читалищното настоятелство Петя Герасимова.

Новота попълнение от книги е изцяло съобразено с интересите на читателската аудитория. Закупена е предимно детска и художествена литература като сред заглавията преобладават произведенията от съвременни български автори. В читалищната библиотека в Караманово са записани повече от 200 постоянни читатели. Всеки ден през прага на НЧ „Христо Ботев“ прекрачват не по-малко от 30 души като почти половината от тях са ученици. Новите книги вече са вписани с регистрите и се предлагат на любителите на писаното слово. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари