Нови бури идват другата седмица

0
Валежите ще бъдат главно в Централна Северна и в Североизточна България
Валежите ще бъдат главно в Централна Северна и в Североизточна България

През нощта явленията ще затихнат и над по-голямата част от страната ще е предимно ясно.

По-значителна ще се задържи облачността до сутринта над източните райони, на отделни места там ще има краткотрайни превалявания. Утре ще е предимно слънчево. В следобедните часове главно над Югозападна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, но само на отделни места ще превали и прегърми. Максималните температури ще са между 29° и 34°. Това съобщи Евгения Егова, дежурен синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българската академия на науките (БАН).

По Черноморието преди обяд ще има по-значителна облачност и на места ще превали слабо. По-късно през деня облачността ще намалее и ще се установи предимно слънчево време. Ще духа бриз. Максималните температури ще са 25-27°. Температурата на морската вода е 24-26°. Вълнението на морето ще е 1 бал.

 Над планините ще е предимно слънчево. Временни увеличения на облачността ще има в следобедните часове, когато на места ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. Ще духа предимно умерен вятър от север-северозапад. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 25°, на 2000 метра - около 17°.

Атмосферното налягане е близко до средното за месеца и през деня слабо ще се понижи.

През почивните дни над Западна и Централна, а в началото на новата седмица и над Източна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури, възможни са и градушки. На места явленията временно ще са интензивни, валежите - значителни. Вятърът ще се ориентира от север-северозапад и ще настъпи краткотрайно и слабо захлаждане. В понеделник валежите ще бъдат главно в Централна Северна и в Североизточна България, както и в планините. И в източните райони температурите ще се понижат.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари