Нов къмпинг край Русе отваря врати

30

Къмпингът ще бъде официално открит през месец май 2021 година

Русе е една от областите, в която все още няма функциониращ къмпинг. За щастие това скоро ще се промени. Новият къмпинг наречен „Кукери“ се намира в с. Кошов, на 27 км южно от град Русе, в сърцето на уникално красивия Природен парк Русенски Лом.

Въпреки, че предстоят още довършителни работи останахме приятно впечатлени от локацията и страхотната панорама.

В къмпинга има обособени две зони, всяка от които със собствени санитарни помещения и отделен паркинг извън зоните за настаняване, за по-голям комфорт на всички гости. Парцелите са с размери от 35 до 80 кв.м и са изобразени детайлно на схема за настаняване. Всички места имат лесен достъп до точки, снабдени с питейна вода и електричество. Сервизните помещения включват и отделен санитарен възел, за нуждите на гости с намалена подвижност, както и точка за почистване на химически тоалетни.

Зоните за настаняване в къмпинга разкриват прекрасни гледки към река Черни Лом и нейния живописен каньон с многобройните му пещерни отвори и ниши. Местоположението му e изходна точка за множество пешеходни и веломаршрути, достигащи до различни природни и културно-исторически забележителности в Природен Парк Русенски Лом. Районът предлага възможности за различни природни активности, в това число и наблюдение на редки и защитени птици.

Къмпинг „Кукери“ се намира на 20 - 30 минути с автомобил от гр. Русе. Разстоянието до граничен пункт Дунав мост е 30 км, а до румънската столица Букурещ – около 100 км. София е на 280 км с лесен достъп по главен път Е-85, Е-83 и автомагистрала Хемус (А-2). Старопрестолният град Велико Търново е разположен на 90 км южно от село Кошов, а за 2,5 часа (206 км) се достига до най-близкия черноморски плаж в град Варна.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари